Huisje Weltevree

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huisje Weltevree

Beschrijving

Voormalige hoeve met U-vormige aanleg, heden zogenaamd Huisje Weltevree. Bakstenen gebouwen, onder pannen zadeldaken; grotendeels uit het derde kwart van de 19de eeuw doch woning wellicht met oudere kern. Deels gekasseid erf met gewitte erfgevels op gepikte plint, deels met getrapte daklijsten. Boerenhuis van zes traveeën onder steil zadeldak (nok loodrecht op de straat), door uitbreiding achterwaarts onder lessenaarsdak vrijwel verdubbeld in volume. Voordeur in rechthoekige gesinterde bakstenen omlijsting met druiplijstje, houten tussendorpel en blind boogveld.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja

Aanvullende informatie

De boerenwoning van zes traveeën onder steil zadeldak (met nok loodrecht op de straat) werd recent gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els