Hoeve en herberg In den Martiko

Beschrijving

Voormalige hoeve en herberg "In den Martiko" (minstens sinds derde kwart 19de eeuw), naar verluidt vanaf 1958 café "d'oude hoeve". Breedhuis van aanvankelijk drie traveeën, uit tweede kwart 19de eeuw, in begin 20ste eeuw vergroot met toevoeging van één travee links; nog lichte wijzigingen uit eerste helft 20ste eeuw.

Heden gewitte gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen op grijs geschilderde plint in imitatierustica. Afgedekt met afgesnuit zadeldak (kunstleien). Rechts annex onder lessenaarsdak, bewaart aalpomp met drijfwiel. Vroegere bedrijfsgebouwen in L-vorm op achtererf uit 19de en begin 20ste eeuw.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja