Brouwerij H. Martroye

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Brouwerij H. Martroye

Beschrijving

Vroegere brouwerij zogenaamd "H. Martroye" van eind jaren 1890. Groot rechthoekig bakstenen herenhuis onder pannen schilddak (nok parallel aan de straat) met kroonlijst. Bakstenen hekpijlers rechts. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen op gecementeerde plint. Hoeklisenen en centraal risaliet, sierankers waartussen overhoekse baksteenfries. Segmentbogige muuropeningen met gecementeerde hoek- en sluitstenen; ingeschreven rechthoekige vleugeldeur met bovenlicht. Gecementeerde rechter zijgevel met segmentbogig venster. Brouwerijgebouwen grotendeels verdwenen. Voormalig dienstgebouw achter in tuin.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja