Villa in art-decostijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in art-decostijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in art deco

Beschrijving

Villaatje in art-decostijl van 1920-1930, naar verluidt in opdracht van G. De Waele. Twee grote Metasequoia's in met gras begroeide voortuin met lage ijzeren en bakstenen afsluiting. Op een bordes van zes + vier treden gelegen rechthoekig gebouw met souterrain onder schilddak (leien, nok parallel aan de straat); dakoverstek en parabolisch dakvenster boven centraal gebogen daklijst. Witgecementeerde gevel met rechthoekige vensters en centrale rondboogdeur in portaal met decoratieve omlijsting van schelp- en bloemmotieven. Grotendeels bewaard gebleven interieur met mooie trap en wandplaten in art-decostijl.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja

De twee grote Metasequoia's in de voortuin werden gerooid.