Huis Bascuul

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis Bascuul

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Zogenaamd "Bascuul", vroeger café uit de tweede helft van de 19de eeuw, in 1896 zogenaamd "Hotel-Restaurant Du Chemin De Fer" met rechts poort van vroegere paardenstalling, voorheen zogenaamd "Ecurie" en later handel in meststoffen zogenaamd "Engrais".

Burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Baksteen op gecementeerde plint. Lijstgevel met lisenen op linker hoek en in poorttravee, zware gedropte baksteenfries. Getoogde muuropeningen, deur in eerste travee, brede rechthoekige poort in laatste.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja