Beschrijving

Voormalige hoeve uit het derde kwart van de 18de eeuw met latere aanpassingen. Achterin gelegen gewitte baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Naar het zuidoosten georiënteerd mooi boerenhuis uit het derde kwart van de 18de eeuw van zes traveeën onder geknikt zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) op geprofileerde houten modillons. Verankerde gevel op gepikte plint. Zijgevels met aandak, vlechtingen en sierlijke nokankers; rechts met letters "CDS", links met jaartal 1769. Aangepaste rechthoekige vensters, houtwerk door aluminiumramen vervangen in jaren 1980. Sporen van gedichte segmentboogdeur in laatste travee. Derde travee, deur in bepleisterde omlijsting met gebogen waterlijst. Rechter zijgevel, vernieuwd rechthoekig zoldervenster en rechthoekig venster van voutekamer boven gewelfde kelder.

Interieur: bewaarde balklaag en vroegere haard met wangen. Ten noordoosten, vroegere stallen. Ten zuiden, vroeger bakhuis van het tweeledig type met latere aanbouw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja