Boerenwoning met stal

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning met stal

Beschrijving

Voormalige boerenwoning met stal uit de 18de eeuw en links later aangebouwde boerenwoning, minstens uit begin 19de eeuw. Vroegere boerenwoning van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) op houten klossen. Gewitte verankerde gevel op gepikte plint. Rechthoekige vensters met houten latei en tegeldorpel, in derde en vierde travee met luikduimen. Gepikte steekboogdeuromlijsting uit de 18de eeuw. Vijfde en zesde travee, vroegere stal. Rechter zijgevel met rechthoekig zolderluik. Links hogere aanbouw van drie traveeën met gewitte gevel op gepikte plint. Rechthoekige vernieuwde muuropeningen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja