Afspanning Bij Honoré Callaert

Beschrijving

Vroegere afspanning zogenaamd "Bij Honoré Callaert" minstens uit begin 19de eeuw. Thans leegstaand en vervallen. Zes traveeën, verhoogde begane grond en lagere bovenverdieping onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Gecementeerde straatgevel met schijnvoegen en versierde hoek- en sluitstenen; imitatie rotsachtige structuur. Getoogde muuropeningen waarvan twee aan twee gekoppelde vensters met stenen dorpel, persiennes voor de hogere benedenvensters. Derde travee, deur met bovenlicht en halfronde arduinen treden.

Rechter zijgevel met sierlijk nokanker met letters "CDR" (Constantinus De Ridder ?). Gewitte achtergevel op gepikte plint. Zes traveeën en twee bouwlagen met getoogde muuropeningen waarvan een aantal beluikte vensters, twee blinde bovenvensters en twee halfronde bovenvensters in twee linker traveeën. Onderkelderd met twee voutekamers.

Interieur. De keuken bewaart oude schouw, ossenbloedkleurige oven en fornuis.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja