Hof Van den Bogaerde

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hof Van den Bogaerde

Beschrijving

Zogenaamd "Hof Van den Bogaerde", hoeve van het semi-gesloten type. In uithoek gelegen bakstenen complex met kern uit het derde kwart van de 18de eeuw, verscheidene keren aangepast in de 19de en de 20ste eeuw.

Ten noorden, toegangspoort onder tentdak (leien) met bolbekroning, groot blind boogveld met sluitsteen met ingegrift jaartal 1817. Vroegere poort nu vervangen door lager sierlijk hek. Identieke erfgevel.

Ten noordwesten, vernieuwd boerenhuis bewaart jaaranker 1752 op linker zijgevel met lagere muurvlechtingen.

Ten noordoosten, bij poortgebouw aansluitende gewitte stallen uit de 19de eeuw onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat).

Ten zuidoosten, hoge schuur onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met links vroegere korfbogige muuropeningen en twee schuifpoorten. Rechter zijgevel met nokanker 1848.

Ten zuidwesten, wagenhuis met rechthoekige en korfbogige openingen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat).

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja