Hoevetje met losse bestanddelen

Beschrijving

Hoevetje met losse bestanddelen uit de eerste helft van de 19de eeuw met latere aanpassingen. Baksteen onder pannen zadeldaken.

Ten noorden, boerenhuis van vroeger drie en later zes traveeën (nok loodrecht op de straat). Witgeschilderde verankerde gevel (drie houten ankers) op gecementeerde plint. Rechthoekige muuropeningen waarvan vensters later verbreed, eerste en derde met I-balken met rozetten. In bakstenen omhulsel gevatte pomp, links van haardtravee. Ten westen, met stal verlengd.

Ten oosten, schuurtje (nok parallel aan de straat) uit de 20ste eeuw. Ten zuiden, vroeger bakhuis (nok loodrecht op de straat), uitgebreid in de loop van de 20ste eeuw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja