Beschrijving

Voormalig hoevetje met losse bestanddelen in U-vorm uit de 18de of 19de eeuw. IJzeren hek aan overhoekse vierkante bakstenen pijlers.

Ten noorden, boerenhuis van zes traveeën onder vernieuwd pannen zadeldak. Aangepaste gewitte en verankerde voorgevel op gepikte plint. Getoogde muuropeningen, deur in vierde travee, gekoppelde vensters met vernieuwde ramen, gedichte deur in eerste travee en lage rechthoekige deur in laatste travee. Gewitte achtergevel met zes houten ankers, kleine rechthoekige vensters met houten latei en getoogde deur in derde travee. Zijgevels met getoogd zolderlaadluik, rechts met lagere aanbouw onder lessenaarsdak.

Ten oosten, grote vroegere schuur onder pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw van vijf traveeën met baksteenfries. Centrale, gevelhoge rechthoekige poortdoorrit, lage getoogde deuren en gedichte segmentboogpoort; thans met lagere rechthoekige poort. Linker zijgevel met getoogd laadluik en drie deuren.

Ten zuidoosten, enkelvoudig bakhuis met houten verankering onder pannen zadeldak. Ten westen, aangepaste vroegere stallen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja