Hoeve Essenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Essenhof

Beschrijving

Zogenaamd "Essenhof", voormalige hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw met losse bestanddelen rond deels gekasseid en met gras begroeid erf. Baksteenbouw onder pannen zadeldaken.

Ten noorden, boerenhuis (nok loodrecht op de straat) van vier + twee traveeën met verankerde witgeschilderde gevel op gepikte plint. Rechthoekige beluikte vensters en getoogde deur in bakstenen 19de-eeuwse omlijsting met oren en neuten. Korfbogige opening in voorlaatste travee. Rechter zijgevel met getoogd zolderluik onder waterlijstje.

Ten oosten en ten westen, vroegere dienstgebouwen uit laat-19de eeuw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja