• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Vroeger hoevetje uit eind 18de eeuw, in bochtig straatverloop gelegen. Gewitte verankerde baksteenbouw onder zadeldaken.

Ten noordwesten, boerenwoning van zes traveeën (pannen, nok loodrecht op de straat) met sporen van gedichte deur in voorlaatste travee; later verhoogd (zie lagere ankers). Rechthoekige vensters met ramen uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, getoogde deur in 18de-eeuwse omlijsting op neuten. Rechter zijgevel met vlechtingen wijzend op oudere, smallere kern, en twee kleine zoldervensters. Linker zijgevel met sierlijk nokanker.

Ten zuiden, schuur en stal (golfplaten, nok loodrecht op de straat). Schuurgedeelte met rechthoekige veldpoort en getoogde vensters, links stal met afgeronde deur.

Ten oosten, vroeger bakhuis van het enkelvoudige type, boven aardappelkelder.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja