• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpshuis

Beschrijving

Schuin ingeplant landelijk dorpshuis met ondiep en deels omsloten voorerf. Breedhuis van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder rechts afgewolfd pannen zadeldak, uit 1879. Verankerde gewitte bakstenen lijstgevel op hoge gecementeerde plint met gepikte boord en twee keldervensters rechts. Licht getoogde vensters op hardstenen lekdorpels. Alternerend blinde bovenvensters onder geknikte dakoverstek op houten dakzool. Grijze bakstenen deuromlijsting met oren en druiplijst op dubbele tandlijst. Rechts loodrecht aanleunend gewit bijgebouw onder pannen zadeldak met jaartal 1879 in cijferankers tegen blinde stompe straatpuntgevel; Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind in gebogen gevelnis gevat in gesinterde bakstenen omlijsting met oren.

Auteurs: Verbeeck, Mieke