• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Voormalige gesloten hoeve, overhoeks ingeplant ten opzichte van de straat. Voor de helft ongeveer (noordwest- zuidwestvleugel) gesloopt naar aanleiding van de wegverbreding van de Rijksweg.

Naar het zuidoosten georiënteerd onbewoond boerenhuis van zes traveeën, binnenin jaartal 1794 gekerfd in moerbalk. In het verlengde aangebouwde koeienstal (ten noordoosten) onder doorlopend pannen zadeldak. Verankerde bakstenen erfgevel met licht getoogde muuropeningen. Achtergevel met drie keldervensters met hardstenen latei en twee getraliede vensters.

De woonkamer bewaart balklaag, haard van gesinterde bakstenen met geprofileerde haardlijst, typische meerkleurige tegelvloer uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Oude tegelvloer in de "beste kamer" met bepleisterd plafond verrijkt met omlopend lijstwerk. Kleine imitatiemarmeren houten schouwmantel.

Ten zuidwesten, behouden brede korfbogige toegangspoort met doorrit in hoge vleugel waarvan westelijk deel (voorheen knechtenhuis en bakoven) circa 1971-72 verbouwd tot woning van twee verdiepingen.

Ten zuiden, paardenstal met balklaag en lange ruif.

Auteurs: Verbeeck, Mieke