Jacht- en buitenverblijf met siertuin

Beschrijving

Grote opmerkelijke villa naar verluidt gebouwd in 1928 naar ontwerp van architect Charles Hoge voor baron de Kemmeter uit Gent. Voormalig jacht- en buitenverblijf binnen een domein van 35 hectare volgens oude prentbriefkaart zogenaamd "Rubbersbank", sinds 1972 hostellerie Shamrock met siertuin van 2 hectare aangelegd met diverse snoeivormen naar ontwerp van landschapsarchitect Jacques Wirtz. Ruime bakstenen villa van twee bouwlagen aansluitend bij de Engelse cottagebouw met gedeelten in imitatievakwerkbouw. Pannen bedaking met houten klokkentorentje op het centrale schilddak en hoge schoorstenen met verzorgd metselwerk.

Diverse stijlvolle authentieke interieurelementen onder meer salon in Moorse stijl met gewijzigd plafond; salon met marmeren schoorsteen en verzorgde houten aankleding, trappenhuis met fraaie houten trap en glas-in-loodraam met opschrift: "Bosch-Rubbersbank".

Auteurs: Verbeeck, Mieke