Spinnerij Filature du Canal

Beschrijving

Voormalige spinnerij "Filature du Canal", te situeren in het eerste kwart van de 20ste eeuw, waarvan het hoogste deel (vier bouwlagen, vijf traveeën onder plat dak) gekenmerkt wordt door enorme vensters tussen smalle penanten en borstweringen, afgestemd op maximale verlichting van het productieproces. In eerste drie traveeën, gekoppelde vensters, gescheiden door gietijzeren zuil, waarop ijzeren I-balk met rozetten als latei.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Aanvullende informatie

Een deel van de gebouwen (Werfstraat 9 + Dr. André Sierensstraat 14 en 16) is verdwenen en vervangen door een groot modern multifunctioneel complex.

Auteurs: Jacobs, Els