• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Grote voormalige hoeve in baksteenbouw uit het tweede kwart van de 19de eeuw met behouden typische vierkante aanleg; recent hersteld met enige wijzigingen. In noordelijke bedrijfsvleugel brede rechthoekige toegangspoort; lagere wagenpoorten met houten latei in erfgevel.

Ten oosten, boerenhuis van acht traveeën en anderhalve bouwlaag onder vernieuwd leien zadeldak. Voorheen getraliede benedenvensters, gegroepeerd per twee en evenals de halfronde bovenvensters met hardstenen lekdorpels. Vroegere buitenkeldertrap rechts naast in hardsteen gevat keldergat. Rechthoekige hardstenen deuromlijsting met kroonlijst. Analoge achtergevel. Aangepast interieur met uitzondering van de "beste kamer" (zuidoosthoek): neoclassicistische schouw met marmeren schouwmantel en met stucwerk gedecoreerde boezem; bepleisterde zoldering met stucrozet.

Ten westen, straat- en zijgevels van voorts gesloopt bedrijfsgebouw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke