Onze-Lieve-Vrouwekapel met linden

Beschrijving

Kleine open wegkapel onder drie linden met ingevlochten kruin. De vlecht die in de kruin van de bomen is gemaakt heeft zijn oorsprong als huwelijksent. Op een oude foto uit collectie ‘Pastoor Antoon Sabot’, welke dateert van rond 1940, zijn deze bomen reeds te zien en zijn opvallend weinig gewijzigd sindsdien.

De kapel bestaat uit een bakstenen gebouwtje met pannen zadeldak. Rondboog met ijzeren hek in voorpuntgevel. Overkragende geveltop op schouderstukken. Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind in rondboognis.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Schepens, Annelies