Onze-Lieve-Vrouwekapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Neogotisch getinte open wegkapel. Eenvoudige rechthoekige bakstenen constructie onder kunstleien zadeldak, gebouwd in 1933. Omlopende rechte muizentand. Gewitte voorpuntgevel bekroond door ijzeren topkruis versierd met bladranken. Hoge spitsboog achter trap (4 treden), voorzien van ijzeren hek en blind boogveld. Een spitsboogvenstertje in beide zijgevels. Binnenin aangebrachte herinneringssteen met volgend opschrift: "Deze kapel toegewijd/ aan O. L. Vr. van den -/ H. Schapelier is gebauwen/ in het jaar 1933 door de/ zorg van den E.H. Ameels/ pastoor te Maercke -". Gemetst altaar met beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind in buitenwaarts uitgebouwde rondboognis. Rechts en links respectievelijk buste en beeld van Heilig Hart op wandsokkel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke