Villa Petro

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Petro

Beschrijving

Vroeger zogenaamd "Villa Petro" (volgens oude prentkaart), gebouwd in begin 20ste eeuw. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat): klokkenstoeltje met windhaan op kruis midden de nok. Eclectisch getinte bakstenen lijstgevel met lichtgrijze bakstenen horizontale banden en boogstenen en begrensd door hoeklisenen. Getrapte dakkapel boven de uitspringende centrale deurrisaliet. Gewitte houten kroonlijst op bogenfries. Lage zijdelingse aanbouwen onder lessenaarsdak. Bijhorende beboomde tuin links en achter.

Auteurs: Verbeeck, Mieke