Lagere meisjesschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Lagere meisjesschool

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Boetzittingstraat. Voormalige parochiale lagere meisjesschool van Louise-Marie, thans onder meer hondenschool zogenaamd "Woef Company". Klein schoolgebouw met eclectische inslag, van vijf traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), gebouwd in 1930. Symmetrische bakstenen constructie gecombineerd met hardsteen. Lijstgevel met uitspringend en verhoogd deurrisaliet met topgevel en hoog rondboogvormig spaarveld. Boven aangepaste deur: Onze-Lieve-Vrouwebeeld met Kind op sokkel en in omlijste rondboognis. Blinde rechter zijgevel met getrapte top en hoge schouderstukken, centraal voorzien van gelijkaardige nis met borstbeeld van koningin Louise-Marie. Achtergevel geleed door lisenen en spaarvelden met ruime vensterlichten afgelijnd door baksteenfriezen.

Links aanleunend lang en lager gebouw, opgericht eind jaren 1940 als parochiale feestzaal van Louise-Marie met toneelpodium en doksaal.

• Etikhove, Pastorie Louise-Marie, Archief.
  • Rijksuniversiteit Gent, Fonds Vliegende Bladen, I, Etichove; Renaix, Eglise Ste Louise-Marie.