Hoeve-herberg Tivoli

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve-herberg Tivoli

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerderij-herberg Tivoli

Beschrijving

Voormalige hoeve-herberg tot circa 1970, zogenaamd "Tivoli". Door zijn verheven ligging vroeger vermaard bij wandelaars omwille van het mooie uitzicht op de Scheldevallei en de stad Oudenaarde. Breedhuis van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak, uit midden 19de eeuw. Verankerde, gewitte beraapte lijstgevel op bepleisterde plint met gepikte boord. Rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling onder rij blinde lunetten. Smalle voordeur achter afgeronde stoep (drie trappen). Geschilderd opschrift "Tivoli" boven deur. Aflijnende geprofileerde daklijst met goot. Woning sinds circa 1940 uitgebreid met twee traveeën door omvorming van vroegere stallen. Naar de straat afhellende voortuin met aan weerszij een een gebogen rij leilinden. Voormalig bedrijfsgebouw, schuur en stallen, op achtererf gewijzigd tot woning (Winkelstraat nummer 38).

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja