Café Rembrandt met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Rembrandt met winkel

Beschrijving

Zogenaamd "Café Rembrandt", voorheen tevens met winkel. Ruim breedhuis van twee bouwlagen onder pannen zadeldak van circa 1930. Bakstenen lijstgevel met lisenen en rechthoekige spaarvelden die de gevel van links naar rechts opdelen in een winkelhuis, café en brede poorttravee. Twee zelfde driedelige winkelpuien met centrale deurportiek en opvallende bovenlichten met geometrische raamverdeling. Puien en poort afgelijnd door brede fries van decoratieve gekleurde geglazuurde tegels met diverse motieven. Korfboogvormige bovenvensters.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja