• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

In bochtig verloop van de straat, hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw met losse bestanddelen. Lindeboom en bakstenen pijler aan de toegang, vier notelaars middenin het erf. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken.

Ten zuiden, gedeeltelijk onderkelderde boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag (nok loodrecht op de straat) van eind jaren 1910. Overhoekse tandlijst op gecementeerde plint met schijnvoegen. Licht getoogde muuropeningen. Rechter zijgevel gecementeerd. Linker zijgevel met licht getoogd laadvenster en aanbouwsel onder lessenaarsdak (kunstleien).

Ten westen, dwarsschuur (nok parallel aan de straat), twee rechthoekige poortopeningen. Rechter zijgevel, uilengaten in geveltop en licht getoogd laadvenster, linker zijgevel met jaarankers 1893.

Ten noorden, lager aanbouwsel (nok loodrecht op de straat) met aansluitend hogere dwarsschuur onder verspringend zadeldak (golfplaten, nok loodrecht op de straat), gewitte gevel op gepikte plint, rechthoekige muuropeningen.

Ten oosten, wagenhuis met lager aanleunend bakhuis (nok parallel aan de straat), gewitte gevels.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja