• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve en wegkapel

Beschrijving

Voormalige hoeve, gerenoveerd midden jaren 1970. IJzeren toegangshek aan dito pijlers. In L-vorm opgerichte hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw, woning in kern mogelijk ouder. Boerenwoning van vroeger vijf traveeën sinds de renovatie zes, rechter poort vervangen door venster. Tot 1990 grotendeels bewaard strodak, vernieuwd met pannen. Lichtgeelgeschilderde bakstenen erfgevel op gepikte plint en afgelijnd door baksteenfries. Getoogde vensters en deur, groengeverfde luiken met lichtopening.

Haakse hogere dwarsschuur, sinds de renovatie deels ingelijfd bij de woning en voorzien van venster. Lichtgeelgeschilderde gecementeerde erfgevel onder pannen zadeldak met toegevoegde dakoverstek. Verlaagde schuurpoort. Links rondboognis in grijze bakstenen omlijsting voor heiligenbeeld.

Bijhorend wegkapelletje staand aan de straat, aan bocht rechts van het boerenerf.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja