Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Grote gesloten hoeve met gekasseide binnenplaats, versmald aan de zuidoostkant door aanbouw van nieuwe stal in de jaren 1970.

Ten noordwesten, zijdelings aan de straat grenzende gewitte bakstenen boerenwoning van acht traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bakstenen erfgevel met licht getoogde benedenvensters en lunetten van bovenverdieping met originele tracering. Steekboogdeur in vlakke bepleisterde omlijsting. De achtergevel bewaart voor een deel zijn oorspronkelijke getraliede kleine steekboogvensters en lunetten met tracering, waarvan vijf pseudovensters.

Ten oosten, aan de straat palende L-vormige bakstenen bedrijfsvleugel onder snijdende pannen zadeldaken. Twee schuifpoorten in de straatgevel. Rechter gevelhoek met mijterboogvormig gevelnisje met Heilige Antoniusbeeldje en twee engelen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja