Parochiezaal De Kantschool

Beschrijving

Ingeplant tegenover de westelijke gevel van de parochiekerk van Mater en aansluitend bij het voormalig klooster van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie, namelijk naast de vleugel met kloosterkapel. Rechthoekig gebouw van aanvankelijk zes traveeën onder pannen zadeldak, opgericht in 1841-42 door de pastoor van Mater; in 1849 geschonken aan de kerkfabriek als zondagsschool en werkhuis. Sinds 1850 Kantschool, overgenomen in 1854 door de zusters van het pas opgerichte klooster van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie te Mater. Parochiezaal in de jaren 1950 vergroot, aangepast en voorzien van nieuwe voorgevel.

• VAN HOOLANDT G., Bijdrage tot de geschiedenis van Mater, Mater, 1986, p. 154, 243-245.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja