Herberg Au repos du voyageur

Beschrijving

Voormalige herberg zogenaamd "Au repos du voyageur", heden taverne-restaurant zogenaamd "Kerkgate". Naar verluidt tot in de jaren 1960 tezelfdertijd café, winkel en hotel. Eén oude lindeboom markeert de vroegere herberg rechts aan de straat. Lang breedhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), waarschijnlijk uit eind 19de eeuw. Rechts vroeger café, links winkel met breder benedenvenster en tussenin vroegere eetplaats en bureel. Bepleisterde en geelgeschilderde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen in omlijstingen met oren. Door lijsten gemarkeerde borstwering bovenverdieping versierd met spiegels.

• TACK D., Herinneringen aan Mater in prentkaarten en oude foto's, Oudenaarde, 1978, p. 43.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja