• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Leegstaande hoeve van het semigesloten type met vierkant erf, zou in oorsprong teruggaan tot begin 18de eeuw, diverse latere wijzigingen onder meer van de bijgebouwen in 1940. Lange boerenwoning met de achtergevel aan de straat palend; vijf traveeën en anderhalve bouwlaag met rechts aanpalende schuur onder één rechter afgewolfd zadeldak. Verankerde gecementeerde boerenhuisgevel met kleine vierkante getraliede benedenvensters en lage, vlak omlijste rechthoekige deur. Steekboogvormige bovenvensters met fijn traliewerk en alternerend pseudo-ramen. Rechter aangrenzende brede ingangspoort. Lagere haakse bedrijfsvleugels.

• DECAVEL-VANDORPE L., Hoeveroute nummer 3, Oudenaarde, 1980.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja