Café Duivenlokaal De Bosduif

Beschrijving

Café zogenaamd "Duivenlokaal De Bosduif". Voormalige hoeve van het semigesloten type uit de tweede helft van de 19de eeuw. In U-vorm opgestelde gewitte bakstenen hoevegebouwen schuin ingeplant met open erfzijde naar de straat. Rechts van café: in midden 20ste eeuw gemoderniseerde boerenwoning van één bouwlaag onder leien zadeldak (nok loodrecht op de straat). Aansluitende bedrijfsgebouwen onder pannen zadeldaken. Dwarsschuur parallel aan de straat met jaartal 1893 op versierde stijl van de rechthoekige schuurpoort met ingewerkt voetgangersdeurtje. Straatpuntgevel van linkervleugel met bepleisterde fries in bakstenen omlijsting (vroeger wellicht met herbergopschrift) onder zolderluik; centraal in de gevel aangebrachte beglaasde rondboognis in grijsgeschilderde bakstenen omlijsting met Onze-Lieve-Vrouwebeeld.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja