Klooster en school

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klooster

Beschrijving

Katholieke basisschool, als klooster en school in 1879 gesticht door Juffr. De Wed. Vandereecken - De Raedt (zie arduinen plaat links onderaan in de middenbouw). In 1908 uitbreiding door aanbouw van zijvleugels. Recentere lage bakstenen ommuring.

Hoge middenbouw van 1879 van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat); houten dakrand met klossen. Fijn beraapte gevel met licht getoogde vensters met bewaard houtwerk.

Zijvleugels van 1908 van twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddaken (kunstleien, nok parallel aan de straat). Rechthoekige benedenvensters en getoogde bovenvensters, bewaard houtwerk en arduinen lekdrempels. Ten noorden, laag aanbouwsel van de jaren 1910.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja