Neoclassicistische villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neoclassicistische villa

Beschrijving

Grote beboomde tuin, afgesloten door bakstenen muurtje met ijzeren afsluiting en sierlijk gietijzeren hek gevat tussen ronde bakstenen pijlers met bolornamenten. Groot axiaal ingeplant huis uit de tweede helft van de 19de eeuw. Zeven + drie dieperliggende traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (leien, nok parallel aan de straat) met drie klimmende dakkapellen en kroonlijst met klossen. Witbepleisterderde lijstgevel. Rechthoekig venster met persiennes, rechthoekige deur onder bovenlicht en waaier gevat in omlijsting van imitatiebanden, bekroond door architraaf. Accent op symmetrie. Uiterst rechts garage in latere aanbouw.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja