Ensemble van dorpswoningen

Beschrijving

Rij van vier huisjes van anderhalve bouwlaag in eenheidsbebouwing, respectievelijk drie dubbelhuisjes van drie traveeën en één enkel van twee traveeën, onder mank zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), waarschijnlijk opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw en aangepast circa 1900. Verankerde en witgeschilderde gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen en grijsgeschilderde plint. Horizontaliserende geschilderde platte banden ter hoogte van de boogstenen en lekdrempels van de muuropeningen. Begane grond met rondbogige muuropeningen, vensters met luiken op cordonlijst. Kleine segmentbogige bovenvensters, alternerend met blinde vensters boven de deur.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja