Reeks dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reeks dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Symmetrisch ensemble van rijhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw van één + twee + drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken. Bakstenen gevels en gele bakstenen banden op gecementeerde plint. Het eerste en laatste huis van de rij (nummer 93 en nummer 109) zijn dubbelhuizen, voorts kleinere enkelhuizen, middelste geaccentueerd door puntgevel met boogfries en vier sierankers (nummer 101). Doorgang tussen nummer 101 en 103. Nummer 93 en nummer 109. Drie verdiepte traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met rechthoekige muuropeningen met I-balken met rozetten in een Brugse travee; gekoppelde rondboogvormige vensters op de tweede bouwlaag. Aangepaste vensters voor nummer 95 en 107. Nummer 99 met nieuw gevelparement.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja