Beschrijving

Voormalige hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw met losse bestanddelen, gekasseid en met gras begroeid erf gelegen aan de straat.

Ten oosten, dwarsschuur onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat); centrale korfboogpoort in bakstenen omlijsting met sluitsteen en imposten, ten zuiden, sporen van vroegere bakstenen poortopening. Erfgevel, rechthoekige poortopening centraal en ten zuiden.

Ten westen, achterin gelegen onderkelderde boerenwoning van circa 1840 van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Witgekalkte gevel op gecementeerde plint met schijnvoegen. Licht getoogde vensters met bewaard houtwerk, wit- en groengeschilderde luiken. Vierkant venster met houten latei boven laag dito poortje in eerste travee, blind venster in vijfde travee. Rechthoekige deur onder bovenlicht met ijzeren tracering.

Ten noorden, dwarsschuur onder verspringend mank zadeldak (pannen en golfplaten, nok loodrecht op straat). Verankerde bakstenen gevel, twee rechthoekige poorten ten westen.

Ten zuiden, stal en vroeger wagenhuis onder mank zadeldak met duivenhok (pannen, nok loodrecht op de straat).

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja