Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve voornamelijk uit het tweede kwart van de 19de eeuw met hoofdgebouwen in U-vormige opstelling in straatbocht gelegen met rechts bakstenen hekpijler met beeldnis met beeldje van Sint-Antonius. Baksteenbouw met verankerde gevels onder pannen zadeldaken.

Ten noordwesten, achterin gekasseid en met gras begroeid erf gelegen boerenwoning van tien traveeën en één bouwlaag (nok parallel aan de straat). Gecementeerde witgeschilderde gevel met schijnvoegen op grijsgeschilderde plint met imitatiebreukstenen. Rechthoekige vensters met lateien en groengeschilderde luiken met hartvormige lichtopeningen en arduinen dorpels, rechthoekige deur met drie treden.

Ten noordoosten, stallen en dwarsschuur met tandlijst, licht getoogde deuren, kleine rechthoekige vensters en rechts poort onder mank zadeldak (nok parallel aan de straat). Rechter zijgevel met laadvenster en jaaranker 1838 in de top.

Ten zuidwesten, aangepast bedrijfsgebouw met gedichte schuurpoorten. Linker zijgevel met uilengaten en jaaranker 1838 in de top.

Ten zuidoosten, varkensstal met ten westen, dwars aanbouwsel, tandlijst en laadvenster in rechter zijgevel.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja

De boerenwoning werd vernieuwd.