Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Onderkelderde villa uit het interbellum, in cottagestijl. Vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (leipannen, nok parallel aan de straat). Tweede bouwlaag gecementeerd en witgeschilderd. Begane grond en linker zijgevel van baksteen. Tweede travee met erker over twee bouwlagen onder pseudotentdak. Derde travee met afgekant venster in verdieping, dito deur op begane grond. Rechter travee loopt uit in imitatievakwerk in de puntgeveltop, met achthoekig venster. Rechthoekige muuropeningen. Rechthoekige garagepoort.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja