• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve en ommegangskapelletje

Beschrijving

Semigesloten hoeve met U-vormige opstelling, open naar de veldzijde, vermoedelijk uit begin 20ste eeuw. Ten noordwesten van de hoevegebouwen, omhaagde weide met open schuur afgesloten met ijzeren inrijhek. In de hoek van de weide, arduinen ommegangkapelletje met "De Opneming van Maria ten Hemel" van 1953.

Boerenwoning met naar het noordoosten gerichte straatgevel van vier traveeën en anderhalve bouwlaag met aanleunende stal van drie traveeën onder doorlopend schilddak (pannen). Licht getoogde muuropeningen. Beluikte vensters. Vensters van halve verdieping afwisselend blind. Aflijnende muizentand. Tussen de twee gedichte staldeuren rondboogvormig beeldnisje.

Haakse dienstvleugels met doorlopende gevels en muizentand onder zadeldaken (pannen). Oostvleugel met twee rechthoekige poorten en nok bekroond met windwijzer in de vorm van ruiter.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja

De open schuur en het ommegangkapelletje zijn gesloopt.