Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Achterin en schuin ingeplant boerenhuis van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (pannen), met oude kern, aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw. Voortuintje afgesloten door ijzeren hek op bakstenen voet tussen vierkante pijlers. Verankerde gewitte gevels op grijze gecementeerde plint, rechthoekige vensters op arduinen dorpels en lunetten in de later toegevoegde halve-verdieping; sporen van oudere vlechtingen in rechter zijgevel. Rechthoekige deur in gecementeerde omlijsting in vierde travee.

Rechts aan de straat palende dienstgebouwen in L-vorm met verankerde gewitte gevels op gecementeerde plint, aflijnende getrapte daklijst en toegevoegde garagepoort. Dwarsvleugel met rondboogvormige nis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in bakstenen omlijsting naast hoek en twee behouden houten ankers.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja