Ensemble van neogotische burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble van twee haast identieke neogotische enkelhuizen, elk drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), van circa 1900. Geel bakstenen parement gemarkeerd door Brugse travee-indeling, nummer 113 met drie rondboognissen samen gevat in één verjongende nis uitlopend in een tuitgevel, nummer 115 met drie afzonderlijke spitsboognissen uitlopend in een trapgevel. Identieke steekboogdeuren en -vensters onder waterlijst; sierankers op de penanten van nummer 113. Bliksemafleider en windwijzer bij nummer 115.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja

De begane grond is verbouwd.