Café De Kroon

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café De Kroon

Beschrijving

Onderkelderd dubbelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (pannen), met 19de-eeuwse kern en gecementeerde neo-Lodewijk XVI-voorgevel van 1937, toen eigendom van brouwerij Petre-Devos. Lijstgevel met horizontaliserende cordons en houten kroonlijst. Rechthoekige vensters in vlakke, doorgetrokken omlijsting (ramen met kleine roedeverdeling), op de spiegels verrijkt met guirlandes. Centrale spiegelboogdeur in arduinen omlijsting en bekronend paneel met voorstelling van een kroon op kussen.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nummer OUD. 874.1-4563.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja