Parochiekerk Sint-Jozef

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Parochiekerk Sint-Jozef

Beschrijving

Nieuwe parochiekerk in de wijk Eindries, grotendeels verkaveld na de Tweede Wereldoorlog. Gebouwd op de plaats van de vroegere kapel van Onze-Lieve-Vrouw ten Eik, ingeplant ten oosten van het huidige Sint-Jozefsplein. Bakstenen gebouw onder leien zadeldak met galerij en aangebouwde vierkante toren, gebouwd in 1958-59 naar ontwerp van architecten Maurice Vossaert en André Platel, uitgevoerd door aannemer M. Batteau zie stichtingssteen in galerij. Eerstesteenlegging 17 augustus 1958.

Interieur opgevat als eenbeukige ruimte onder gebogen betonnen cassettegewelf, in het koor ondersteund door zuilen.

Mobilair. Beelden van Sint-Jozef en Onze-Lieve-Vrouw in ceramiek door H. Vandenberghe. Glasramen door A. Dhaeyer.

• VANDEPUTTE J.L.Th., De Eindries, Straten-Gebouwen-mensen-feiten. Uit de geschiedenis van Oudenaarde, Brussel, 1966, p. 81.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja