Café Stadion

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Stadion

Beschrijving

Café zogenaamd "Stadion" en erachter gelegen overdekte bolbaan of baan voor gaaibalspel. Gebouwd in 1932 naar ontwerp van architect G. Decordier. Modernistisch café van twee bouwlagen onder plat dak met typische winkelpui. Decoratief metselwerk op de bovenverdieping. Rechthoekige muuropeningen met glasramen in bovenlichten.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nummer OUD. 874.1-4269.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja

Aanvullende informatie

De achterin gelegen overdekte bolbaan of baan voor gaaibalspel werd gesloopt en is niet langer zichtbaar op luchtfoto's van 2018.

• Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto's 2018, Prins Leopoldstraat 85, Oudenaarde [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 13 april 2021).