Vrije basisschool en klooster

Beschrijving

Vrije basisschool en kloostergebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), ingeplant ten noorden van een geplaveide speelplaats.

Schoolvleugel van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, kunstleien), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met latere bovenverdieping. Verankerde baksteenbouw geritmeerd door lisenen, doorlopende band van gesinterde steen op de borstwering. Rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-balken, arduinen lekdrempels. Links later aanbouwsel. Aan straatzijde: rondboognis met heiligenbeeld.

Auteurs: Steyaert, Rita