• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

19de-eeuws diephuis gebouwd op de plaats van een "steen" of middeleeuwse patriciërswoning met vierkante toren, onder meer gekend door het reliëfplan van Oudenaarde (1746), in de 17de eeuw bewoond door leden van de familie Cabeliau. Heden bepleisterde en geschilderde lijstgevel (nummer 3 gecedapeerd) van vijf traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Afzonderlijk verbouwde winkelpuien. Rechthoekige bovenvensters met ijzeren leuningen op arduinen dorpels. Aflijnend hoofdgestel met kroonlijst op klosjes.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja