Huis De Lelie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis De Lelie

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Voormalig huis "De Lelie" zogenaamd sinds de 15de eeuw. Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder vooraan afgewolfd zadeldak met bepleisterde en geschilderde lijstgevel, eenvoudige rechthoekige vensters op doorgetrokken cordons en kroonlijst op uitgelengde consoles, uit de eerste helft van de 19de eeuw in plaats van vroegere topgevel. Verbouwde pui. Links arduinen buitentrap met kelderluik naar overwelfde kelder (loodrecht op de Markt) met bakstenen tongewelven uitkragend uit de dwarsmuur.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja