Café In de Reisduif

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café In de Reisduif

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café The Fox

Beschrijving

Zogenaamd "The Fox", voorheen café "In de Reisduif". Rijhuis met oude kern van drie traveeën en twee bouwlagen, in de eerste helft van de 19de eeuw verhoogd tot lijstgevel met twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Gecementeerde en geschilderde voorgevel met rechthoekige vensters op arduinen dorpels onder meer twee blinde zijvensters op de bovenste verdieping; houten winkelramen op de verhoogde begane grond. Vernieuwd houtwerk. Centrale deur met vier treden in rondboognis. Twee kelderluiken verwijzend naar oude kelder. Achteraandak met vlechtingen en topstuk.

Interieur. Bewaarde zware moerbalken op geprofileerde sloffen en hardstenen consoles. Gewelfde kelder met tongewelf (loodrecht op de straat).

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja