Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis met Bergstraat, gesplitst in twee woningen, vermoedelijk daterend uit de 19de eeuw in plaats van oudere huizen (waaronder het huis in de 17de eeuw zogenaamd "De Maeghd van Ghendt"). Lijstgevels van respectievelijk zeven en vijf traveeën met twee bouwlagen onder geknikt zadeldak met vier oeil-de-boeufs en een houten dakkapel op de hoek, vermoedelijk een begin-20ste-eeuwse aanpassing. Gecementeerde gevels met eenvoudige rechthoekige vensters en deuren. Bredere winkelramen naast de deur in de hoekpenant.

• MINNAERT S., Inventaris van het landboek van Oudenaarde, Oudenaarde, 1976, p. 43.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja