Twee cafés

Beschrijving

Voorheen twee cafés, nummer 12 zogenaamde "De Hoge Brug". Gekoppelde huizen van elk drie traveeën en drie bouwlagen, oorspronkelijk onder schilddak (pannen), thans nummer 11 onder zadeldak; voorgevel vermoedelijk uit het tweede kwart van de 19de eeuw, nummer 11 misschien van 1827. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met rechthoekige vensters voorzien van bewaard houtwerk. Onderdorpels verbonden tot cordon. Op bovenste, halve verdieping vensters van eerste, derde en vierde travee blind. Nummer 12 met winkelramen in houten omlijsting aan weerszij van de centrale deur.

• Stadsarchief Oudenaarde, Fonds kaarten en plans, K. 424.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja